5 z 13
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![65 mg magnezu/100 g ugotowanego...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/75/3e/5c62bf5479604_o_large.jpg)
fot. joannawnuk/123RF
W czym jest magnez? Te produkty to najlepsze źródła tego niezbędnego pierwiastka! Zobacz, co jeść, by uniknąć niedoborów magnezu
Amarantus
65 mg magnezu/100 g ugotowanego
(suchy: 248 mg/100 g)
W tej samej porcji:
▪ komosa ryżowa: 64 mg (sucha: 197 mg)
▪ kasza gryczana: 51 mg (sucha: 231 mg)
▪ kasza orkiszowa: 49 mg (sucha: 136 mg)
▪ kasza jaglana: 44 mg (sucha: 114 mg)
▪ brązowy ryż: 39 mg (suchy: 143 mg)
▪ dziki ryż: 32 mg (suchy: 177 mg)
▪ kasza bulgur: 32 mg (sucha: 164 mg)